Monday, 16 January 2017

2017 di sekolah baru

Sudah berlalu hampir 3 minggu sesi persekolahan bagi tahun 2017.  Di sekolah baru. Tanah tumpah kelahiran suami, Terengganu. Masih dalam proses melengkapkan rancangan pelajaran tahunan bagi subjek yang diajar untuk tahun ni.

Alhamdulillah... dapat kembali mengajar matapelajaran matematik tambahan dan juga menjawat jawatan guru penasihat pengakap. Moga saya dapat melaksanakan tugas yang di amanahkan dengan baik untuk tahun 2017.

Bila kita berpindah ke sekolah baru, kita akan menyesuaikan diri dengan suasana persekitaran yang baru, rakan-rakan sekerja yang baru, pengurusan dan bos-bos yang baru, sistem dan peraturan yang tertakluk kepada pentadbiran baru. Bak kata pepatah, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak. Begitulah juga saya dalam tempoh 6 bulan pertama di sekolah ini. Dan alhamdulillah, tahun 2017 membolehkan saya bergerak lebih selesa di sekolah baru dengan suara yang lebih didengari dan tindakan yang lebih difahami.

Wah banyak betul istilah tersirat dalam entry ni hahaha~

Niat hati, tahun 2017 ni nak lebih aktif dengan penggunaan ict, vle frog, pdp abad 21 dan menggerakkan blog saya yang juga dah lama pasif ni hihih. Doakan azam 2017 saya ni berjaya :)  :)  :)

(Takut hangat hangat tahi ayam juga hahahaha~~~ eh positif! positif! yakin boleh  :)


No comments:

Post a Comment