Saturday, 20 June 2015

Sambutan Hari Guru 2015

Meriah sambutan hari guru kami tahun ni. Tema nya ialah Kesultanan Melayu Melaka. Kami semua di kehendaki berpakaian seperti golongan bangsawan ketika zaman kesultanan melayu Melaka. Semua anak murid pun kena berpakaian baju melayu dan baju kurung. Cuma selempang pelajar ialah kain batik untuk kerudung pelajar perempuan dan kain pelikat untuk selimpang pelajar lelaki. Sebab mereka adalah rakyat jelata hahahaha. Seronok sangat sebab semua terlibat bagi menjayakan tema ini.

Gambar memang sengaja di hitamputihkan untuk lebih suasana dulu dulu hihihi

Sultan Jelai (pengetua kami) melancarkan majlis dengan acara memanah.

Bendahara Istana (GPK 1)  di kelilingi kekanda dan adinda istana :)

Panglima sedang berperang hohoho (lawan main batu seremban)

Antara acara dan permainan yang dimainkan oleh kami pada temasya ini ialah batu seremban, galah panjang, konda kondi, congkak, tangkap ayam, memanah, jalan atas tempurung, menganyam ketupat dan tengteng.

Selepas bermain barulah berarak ke dewan untuk mendengar bacaan perutusan dan kemudian jamuan makan. Terima kasih kepada Biro Pengawas Sekolah sebagai ajk perancang dan penggerak sambutan hari guru yang best ini :)


P/S Saya menang anugerah guru paling mengikut tema hihihi...terima kasih ye kepada pelajar yang mengundi hihihihiNo comments:

Post a Comment